Er nærvær det nye sort?

Er nærværet druknet i teknologien, og er det bare sådan det skal være fra nu af? Ja, der er kommet andre boller på suppen, og en konsekvens er ofte, at man sidder til personalefesten og instagrammer, hvor fedt det er, i stedet for faktisk at være til stede og more sig. Men er det virkelig bare sådan det skal være?

Du har et valg

Som med alt andet i livet, så er vi ofte så privilegeret at kunne tage vores egne valg. Du har måske allerede gået med tanken om, at du gerne vil være mere nærværende over for dine børn, venner, mand, kone eller kollegaer, eller måske er din onlineadfærd blevet så integreret en del af din hverdag, at du kan have svært ved at se, at nærværet lider.

 

At opkoble og frakoble

I dag er vi alle sammen i større eller mindre grad opkoblet det store online univers, men samtidig frakobler det os det menneskelige nærvær. Før i tiden sad man til pause i kantinen og konverserede med sine kollegaer, men i dag sidder vi i højere grad i stedet med hovedet nede i smartphonen.

Vil vil ikke gå glip af noget

Vi forventer at hotellerne har WiFi når vi er ude og rejse, og vi skal gerne have følelsen af at kunne være ”på” 24/7. At være konstant opkoblet kommer dog med sine konsekvenser. Vi mister nærværet, vi er ikke mentalt til stede i nuet og det påvirker vores mentale ressourcer og vores fokus når vi eksempelvis skal eksekvere på vores arbejde.

Få tid til nærvær

Men hvordan gør man så? Hvordan får du dit fokus og nærvær tilbage både på arbejde og derhjemme? Hos WeFocus har vi fokus på, at det faktisk slet ikke behøver at være så svært. Her får du 2 råd til mere nærvær.

1. Konstruktiv pause

Hos WeFocus har vi udviklet den konstruktive pause. Alle eksperter er enige om, at det bedste du kan gøre for din hjerne, er at holde en pause. Det giver dig både, ro, overblik og fokus. Med den konstruktive pause får du sorteret, anerkendt og prioriteret de tanker der er top of mind hos dig.

2. Vær bevidst

Tag en beslutning og gå aktivt efter at efterleve den. Det er nødvendigt at bruge tid på prioritering af sin tid og kræfter når man tager en beslutning, ellers bliver det ikke til noget. Plads til nærvær kommer nemlig ikke af sig selv i en travl hverdag. Det er ét af de råd som vi aktivt støtter og hjælper vores deltagere i et WeFocus forløb med, hvor vi sammen støtter hinanden om at efterleve de beslutninger I tager, for at opleve bedre resultater på både arbejds- og hjemmefront.

 

Du kan allerede i dag starte med at implementere den konstruktive pause i din hverdag. Udfyld formularen nedenfor, for at modtage din gratis guide!