Derfor skal du træne din emotionelle intelligens

Det har længe været en populær antagelse, at IQ-tests spillede en afgørende rolle i vores personlige evne og succes. Forskning igennem flere årtier peger nu på, at den emotionelle intelligens (EQ) spiller en endnu større rolle for hvor succesfulde og gode performere, vi kan blive. Faktisk spiller den emotionelle intelligens, så stor en rolle, at 90% af alle top performere er karakteriseret ved at have en høj EQ.

 

Hvad er emotionel intelligens?

Den emotionelle intelligens er immateriel og er ”noget”, vi har indeni os selv. EQ kan have indflydelse på måden,hvorpå vi opfører os, hvorledes vi navigerer rundt mellem sociale interaktioner, eller hvordan vi foretager beslutninger i vores arbejds- og privatliv. Du kan sikkert nikke genkendende til, at vi er nået et punkt, hvor det er af afgørende karakter, at du har top motiverede og skarpe medarbejdere, hvorfor det er vigtigt, at du skaber fokus på den emotionelle intelligens i jeres virksomhed.

 

EQ og kundeforståelse

Den emotionelle intelligens er vigtig i din virksomhed, fordi medarbejdere med en høj EQ har lettere ved at begå sig socialt og forstå andre mennesker. Det er eksempelvis afgørende i mødet med en kunde, hvor hurtigt du forstår kundens verden og tilpasser dig både situationen og den løsning, som kunden ønsker. Med en høj EQ er du god til at forstå andre mennesker og deres handlinger, som gør, at du er god til at imødekomme og forstå din kundes behov.

 

Vidste du, at højt emotionelle intelligente mennesker…

  • Er fleksible og gode til at adaptere sig under forandring
  • Kan skelne mellem og udpege egne styrker og svagheder
  • Er mindre stressede
  • Lytter til og forstår sin krop og dens grænser